Venemaa katsetas kontinentidevahelist ballistilist raketti

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontinentidevahelised ballistilised Topol-tüüpi raketid tänavuse võidupüha paraadi proovil 5. mail Moskvas.
Kontinentidevahelised ballistilised Topol-tüüpi raketid tänavuse võidupüha paraadi proovil 5. mail Moskvas. Foto: AP / Scanpix

Venemaa testis täna õnnestunult uut kontinentidevahelist ballistilist raketti Topol RS-12M, teatavad kohalikud uudisteagentuurid.

Rakett saadeti teele kell 14.36 Moskva aja järgi Plesetski kosmodroomilt ja see tabas edukalt 6000 kilomeetri kaugusel Kura polügoonil Kamtšatkas asunud sihtmärki, edastas

Interfax-AVN

.

Venemaa strateegiliste raketivägede kommunikatsioonijuhi polkovnik Aleksandr Vovki sõnul tabas rakett sihtmärki 25 minutit pärast lendulaskmist.

Viimati katsetati ballistilist raketti Topol 8. detsembris 2007. aastal. Tookord lennutati see sihtmärgi poole Astrahani oblastist Kapustin Jari polügoonilt.

Vene teadlased hakkasid Topolit välja töötama Moskvas 1977. aastal, esimesed katsetused toimusid 1983. aastal, vahendas RIA Novosti.

Raketivägede relvastusse võeti Topol 1988. aasta lõpus.

Aastate jooksul on välja töötatud mitmeid erinevaid versioone, et muuta see raketitõrjesüsteemi jaoks raskesti tabatavaks.

Raketi lennukaugus on maksimaalselt 10 000 kilomeetrit ja kaal 45 tonni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles