Tuli jõudis Vene tuumapommi sünnilinna Sarovini

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahjutule hävitustöö Venemaal
Kahjutule hävitustöö Venemaal Foto: SCANPIX

Venemaal lõõmavad metsatulekahjud jõudsid Nižegorodi oblastis asuva tuumalinna Sarovini, millele eriolukordade ministeerium saatis appi kõige modernsema kustutustehnika.

Sarov on Vene tuumapommi sünnipaik ja endiselt välismaalaste jaoks suletud linn, vahendas Rossija24. Linn on tuumauuringute keskus, kus asub mitmeid ülisalajasi asutusi.

Sarovis asub mitmeid katsealasid, mille võimalikust radiatsioonitasemest ja seal tehtavatest katsetest täpsemat teavet pole.

Ministeerium saatis Sarovisse neli robotkompleksi, neist kaks suudavad töötata agressiivses keskkonnas. Ka on kohal seade, mis suudab tekitada kunstlikku udu ja mobiilne tulekustutusseade, vahendas utro.ru.

Põlenguid kustutatakse helikopteritelt ja lennukitelt, kuid olematu nähtavuse tõttu peavad piloodid töötama koordinaatide või soojuskaamerate abil.

Kohalike ametivõimude kinnitusel edenevad kustutustööd rahuldavalt.

Sarovisse lendas ka riikliku aatomienergia agentuuri Rosatom peadirektor Sergei Kirijenko. Tema sõnul on olukord keeruline, kuid kontrollitav, vahendas Moskovski Komsomolets.

«Föderaalsed tuumaobjektid ohus pole. Pole ka ökoloogilist  ega plahvatusohtu,» väitis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles