Peskov: Putin väljendab ASEMi tippkohtumisel kurvastust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin täna Milanos tippkohtumisel.
Venemaa president Vladimir Putin täna Milanos tippkohtumisel. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin kavatseb suletud uste taga peetaval Aasia ja Euroopa tippkohtumisel (ASEM) väljendada kahetsust Euraasia mandri konfliktide arvukuse ja kalduvuse üle värvilistele revolutsioonidele, ütles täna Kremli pressiesindaja Dmirti Peskov reedel.

«[Venemaa president Vladimir] Putin kavatseb väljendada omapoolset kahetsust Euraasia ruumi suureneva konfliktipotentsiaali ja negatiivsete kalduvuste tugevnemise üle, nagu näiteks provokatsioonid erinevate «värviliste revolutsioonide» näol, mis päädivad terve regiooni kokkukukkumisega,» ütles Peskov.

Oma kõnes ütleb Putin, et ainsateks alternatiivideks nendele negatiivsetele kalduvustele ja teatud riikide kavatsustele määrata teiste piirkonna riikide saatust on piirkondlik koostöö, sõnas pressiesindaja.

«Selles kontekstis räägib Putin kohtumisel viibijatele Tolliliidu ehitamise positiivsetest kogemustest. Lisaks kõneleb ta integratsiooni edenemisest [tõusvate majandusriikide ühenduses] BRICS, Shanghai Koostööorganisatsioonis (SCO) ja teistes piirkondlikes ühendustes, millest Venemaa aktiivselt osa võtab,» lisas Kremli pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles