Soome õhujõudude endine ülem võrdles Hornetit 30-aastase vormel 1 autoga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome õhujõudude hävituslennuk F-18 Hornet.
Soome õhujõudude hävituslennuk F-18 Hornet. Foto: SCANPIX

Aastast 1995 Soome õhujõududes kasutuses olev hävituslennuk F-18 Hornet on nagu 30-aastane vormel 1 auto, võrdles Soome endine õhujõudude ülem Lauri Puranen.

Soome kaitseministeerium moodustas eeluuringu läbiviimiseks koos kindralstaabi ja lennuväega töörühma, mida juhib tänavu erru läinud Puranen. Esialgsete arvutuste kohaselt maksaks praeguste Hornetite väljavahetamine uute hävitajatega umbes kuus miljardit eurot ning uued hävitajad loodetakse hankida järgmise kümnendi jooksul.

«Arvestada tuleb tehnika arenguga ja ka meie julgeolekukeskkonna muutuvate vajadustega, mis on see, mida me uurime,» kommenteeris Puranen. «30-aastane vormel 1 auto ei suuda selles maailmas ellu jääda ja me peame välja selgitama, kas 30-aastane lennuk suudab.»

Esialgu pole Soome veel otsustanud, milliste hävituselennukitega Hornetid asendatakse ja mis saab edasi vanadest lennukitest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles