Londonis korraldati meeleavaldus madalate palkade pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestija Londonis
Protestija Londonis Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinnas Londonis kogunes laupäeval tänavatele vähemalt 80 000 inimest, kes avaldasid meelt avaliku sektori madalate palkade ja kulukärbete vastu, teatasid korraldajad ja võimuesindajad.

Riigi peamisi töövõtjate ühendusi koondava Ametiühingute Kongressi (TUC) teatel korraldati samasugused meeleavaldused ka Glasgows ja Belfastis.

Meeleavalduste koondnimetuseks oli «Suurbritannia vajab palgatõusu».

Protestijad nõudsid, et valitsus astuks samme tagamaks palgatõusu, sest sissetulek on jäänud pea samale tasemele 2008. aastast alates.

«See on kõige kehvem aeg, mida ma näinud olen,» kurjustas 49-aastane tööline Keith Martin.

«Avalikku sektorit on tümitatud viimased kolm või neli aastat. Mul langetati vahepeal palka 25 protsenti ja valitsus ei suuda ikka veel säästa raha, mida neil on vaja säästa,» jätkas mees.

TUCi juhataja Frances O'Grady kinnitas, et «töötajatel on kõrini» ja muutused peavad saabuma.

«Me näeme, kuidas juhatuste palgad kerkivad lakke ja on aeg, et kõik saaksid osa majanduse toibumise hüvedest,» rääkis O'Grady.

«Kõik töötavad vaid selleks, et arveid maksta ja mingit tõelist elu enam võimalik elada pole. Pereelu veereb allamäge ning eakad ja nõrgad jäetakse abita, mida nad vajavad,» märkis 61-aastane meeleavaldusel osalenud mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles