Seitse kutsikat suri American Airlines’i lennusõidul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
American Airlines'i lennuk
American Airlines'i lennuk Foto: SCANPIX

Eile teatati seitsme kutsika surmast American Airlinesi lennusõidul Tulsast Chicagosse. Lennufirma sõnul uuritakse juhtumit.

«Loomade toimetamise ajal õigete väravateni märkasid meie pagasihooldajad, et koerad tunduvad loiud. Teised töötajad üritasid koeri maha jahutada ning lõpuks viidi nad loomaarsti juurde. Viis koera surid kohe, kaks kutsikat hiljem,» ütles American Airlines’i emafirma AMRi pressiesindaja Mary Frances Fagan Reutersile.

Fagani sõnul oli lennukis neliteist kutsikat.

Kohaliku ilmajaama sõnul oli Tulsas kell 6 hommikul 29,4 kraadi ning tund aega hiljem 30 kraadi Celsiuse järgi.

Lennufirma kodulehel on kirjas, et loomi ei lubata lennukisse, kui õhutemperatuur on Fahrenheiti skaalal üle 85 kraadi (29,4 kraadi Celsiuse järgi).

American Arilines ei soostunud spekuleerima, miks loomad surid. Samuti ei öelnud Fagan, kellele loomad kuulusid või miks neid transporditi. Pressiesindaja väitis, et ta ei tea, mis tõugu koerad olid ning kuhu neid lõpuks toimetada taheti.

AMRiga sõidab igal aastal umbes 100 000 looma. Kümne aasta jooksul on surnud või kaduma läinud 33 koera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles