Moskva kopsuarst: ökoloogiline olukord linnas pole kriitiline

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskiga naine suitsuses Moskvas. Taga paistab Lunastaja Kristuse katedraal.
Maskiga naine suitsuses Moskvas. Taga paistab Lunastaja Kristuse katedraal. Foto: SCANPIX

Anomaalse kuumuse ja sudu tõttu halvenenud ökoloogiline olukord Moskvas on Venemaa pealinna juhtiva pulmonoloogi sõnul kriitilisest piirist kaugel.

«Turbaväljad põlevad ju mitte esimest korda, kuid tõsist ohtu moskvalaste tervisele selline kontsentratsioon kaasa ei too. Samas oleme valmis kaebuste arvu järsuks suurenemiseks, kuigi seda eriti oodata pole,» rääkis doktor Andrei Belevski RIA Novosti vahendusel.

Moskvalasi kimbutavad sel suvel rekordiliselt palavad ilmad. Viimastel nädalatel kimbutab pealinlasi Moskva oblasti metsa- ja turbaväljade põlengust tekkinud paks suits.

Kui teisipäeval suits veidi hajus, siis eile oli kõrbehaisu tunda taas terves linnas ja vingugaasi kontsentratsioon oli maksimaalsel tasemel. Täna on olukord stabiliseerunud – vingugaasi sisaldus õhus on lubatust 20 protsenti madalamal.

Kopsuarsti sõnul pole praegu märgata arstiabi vajavate kopsuhaiguste, seal hulgas ka bronhiaalastma all kannatavate inimeste hulga suurenemist. «Selliste väljakutsete arv on suurenenud vaid 3 protsenti,» lisas Belevski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles