Zimbabwe lennuõnnetus osutus õppuseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsevad rehvid Zimbabwes Harare rahvusvahelise lennuvälja juures.
Suitsevad rehvid Zimbabwes Harare rahvusvahelise lennuvälja juures. Foto: SCANPIX

Zimbabwe lennundusametnikud edastasid meediale libauudise, mille järgi sattus õnnetusse Londonist Hararesse lennanud reisilennuk Boeing 767.

Hiljem räägiti sündmuskohale kihutanud ajakirjanikele, et tegemist oli õppusega, vahendas AP.

Zimbabwe tsiviillennuameti juht David Chawota selgitas, et väärinformatsiooni jagamise mõtteks oli tekitada võimalikult ehtne olukord. «Meedia teavitamine juhtunust oli osa õppusest. Tahtsime näha, kuidas press reageerib,» rääkis ta ajakirjanikele Harares.

Chawota kinnitusel kulges kõik hästi, süsteemid töötasid suurepäraselt. «Politsei, päästeametnikud ja meedikud haiglas reageerisid kiiresti,» lisas ta.

Sõdurid, poolmilitaarne politsei ja turvaspetsialistid panid kinni juurdepääsuteed lennuväljale. Sõjaväekopterid tiirutasid taevas, kui ühe maandumisraja juurest kerkis suitsu.

Ajakirjanikke väidetavale õnnetuspaigale piisavalt lähedale ei lastud. Meedias levivatelt fotodelt on aga näha, et suitsu kerkis rehvide hunnikust.

Harare Parirenyatwa haigla arstid ja medõed rääkisid patsientidele, et oodata on lennuõnnetuses viga saanud inimesi.

Kenya võimud teatas 2006. aastal, et Nairobi lennuvälja juures kukkus alla reisilennuk, mille pardal oli 80 inimest. Sündmuskohal selgus, et tegemist oli õppusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles