Medvedev: Venemaa tegutses augustisõja ajal õigesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev kohtus täna Moskvas Lõuna-Aafrika Vabariigi ametivenna Jacob Zumaga.
Venemaa president Dmitri Medvedev kohtus täna Moskvas Lõuna-Aafrika Vabariigi ametivenna Jacob Zumaga. Foto: SCANPIX

President Dmitri Medvedev teatas täna, et Venemaa käitus 2008. aasta augustis Gruusiaga sõda pidades ning Lõuna-Osseetiat ja Abhaasiat iseseisvana tunnustades õigesti.

«Meenutades kahe aasta taguseid sündmusi, tahaksin ma öelda, et pean kõiki tollaseid otsuseid täiesti lubatuks ja õigustatuks,» vahendas uudisteagentuur RIA Novosti Medvedevi sõnu ühisel pressikonverentsil Lõuna-Aafrika Vabariigi presidendi Jacob Zumaga.

Medvedevi sõnul tuli Venemaa Lõuna-Osseetia ja Abhaasia rahvale appi, kuna nende identiteet oli ohus.

Venemaa tunnustas separatistlikke piirkondi pärast viiepäevase sõja lõppu. Kahe aasta jooksul on Moskva eeskuju järginud vaid Nicaragua, Venezuela ja tilluke Nauru.

Vene riigipea kinnitas taas ka Moskva valmidust taastada Gruusiaga diplomaatilised suhted, kui praegune president Mihheil Saakašvili ametist lahkub. Medvedevi arvates lasub kahe riigi vaheliste suhete rikkumises täielik süü just Saakašvilil, Venemaal polevat mingit süüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles