Expressen: Vene uurimislaev läheneb Rootsile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi mereväe alus. Foto on illustratiivne!
Rootsi mereväe alus. Foto on illustratiivne! Foto: Jaanus Lensment

Veealustele otsingutele ja merepõhja kaardistamisele spetsialiseerunud Vene uurimislaev Professor Logatšov on võtnud kursi Rootsi vetele, kirjutas ajalehe Expressen võrguväljaanne ööl vastu kolmapäeva.

Alus lahkus nädala lõpus Peterburist ja selle liikumist jälgiti hoolikalt. Laev siiski ei sõitnud Stockolmi saarestiku poole, vaid möödus Rootsis ja jätkas seilamist Taani väinade suunas.

Seejärel aga jäi alus Gdanski ja Kaliningradi piirkonda, kuigi oli varem oma ametlikuks sihtpunktiks teatanud Kanaari saared.

Professor Logatšov võttis kursi Rootsile pärast seda, kui piirkonnas viibinud tanker NS Concord, milles nähti võimaliku allveelaeva saatealust, suundus Stockholmi lähedalt Venemaa poole.

Mereliiklust jälgiva internetiteenuse Marine Traffic andmeil oli tanker varahommikul Soome lahes, veidi Helsingist ida suunas. Selle kiiruseks mõõdeti kümme sõlme.

Professor Logatšovi liikumise kohta, millel on olemas vajalik varustus tegutsemiseks allveelaeva tugialusena, ei ole Marine Trafficusse pühapäeval järel uusi andmeid laekunud, kirjutab leht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles