NATO Euroopa vägede ülem saabus Gruusiasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO Euroopa vägede ülem Philip M. Breedlove.
NATO Euroopa vägede ülem Philip M. Breedlove. Foto: Mindaugaas Kulbis / AP

NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja kindral Philip Breedlove saabus teisipäeva õhtul visiidile Gruusiasse.

Gruusia asekaitseministri Mihheil Dartšiašvili sõnul on USA kindrali visiit Thbilisisse erakordselt tähtis, sest leiab aset pärast hiljutist NATO-Gruusia komisjoni istungit Brüsselis, kus arutati tegevuskava, mille allianss Gruusiale oma tippkohtumisel Walesis septembris välja pakkus.

«Loomulikult on kohtumistel kindral Breedlove'iga tähtsaim küsimus selle tegevuspaketi realiseerimine Gruusia poolt. Me arutame ka meie koostööd NATOga ja edasisi plaane,» lausus Dartšiašvili.

Gruusia kaitseministeeriumi andmeil kohtub Breedlove kolmapäeval kaitseminister Irakli Alasaniaga ning esineb loenguga Thbilisi riiklikus ülikoolis. Seejärel peab kindral kõnelusi Gruusia peaministri Irakli Garibašviliga.

NATO liitlasvägede juht lahkub Gruusiast kolmapäeva õhtul.

Alasania rääkis varem ajakirjanikele, et Gruusia tegevuskava näeb muu hulgas ette sõjalise väljaõppekeskuse loomist riigis mitte üksnes Gruusia, vaid ka NATO ja selle teiste partnerriikide sõjaväelaste ettevalmistuse tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles