Poolas spioneerivaid Vene diplomaate ähvardab väljasaatmine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola julgeolekuteenistuse ABW agendid eskordivad spioneerimises kahtlustatavat meest.
Poola julgeolekuteenistuse ABW agendid eskordivad spioneerimises kahtlustatavat meest. Foto: SCANPIX

Poola sisejulgeolekuagentuur saatis välisministeeriumile ettepaneku mitme spionaažis kahtlustatava Vene diplomaadi väljasaatmiseks, teatas ajaleht Gazeta Wyborcza kolmapäeval viitega oma infoallikale.

Kirjutises pole öeldud, mitmest diplomaadist jutt käib.

Poola välisministeeriumi esindaja Marcin Wojciechowski ja sisejulgeolekuagentuuri esindaja Maciej Karczyński keeldusid kommentaaridest.

Ajalehe andmeil peab esitatud nimekirja osas otsuse tegema valitsusjuht Ewa Kopacz. Teisipäeval ütles ta riigitelevisioonile: «Otsus saab tehtud, kui ma olen läbi rääkinud kõigiga, kellega pean konsulteerima.»

Väljaande andmeil tuntakse Poola valitsuses samas muret, et Vene diplomaatide väljasaatmine pingestab niigi keerulisi Vene-Poola suhteid veelgi. Võimalik, et diplomaadid lahkuvad Poolast käratult, oletas Gazeta Wyborcza.

Poola sõjaväeprokuratuur esitas eelisel nädalal armeekolonelile süüdistuse teise riigi heaks luureandmete kogumises. Sama süüdistuse alusel vahistati ka jurist, kes on samaaegselt nii Poola kui Venemaa kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles