Tariq Aziz: Obama jätab Iraagi huntide kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tariq Aziz
Tariq Aziz Foto: SCANPIX

Saddam Husseini režiimi ajal Iraagi asepeaministrina tuntuks saanud ja hetkel vangis viibiv Tariq Aziz süüdistab Ameerika Ühendriike Iraagi mahajätmises, mis tähendab mehe sõnul riigile surma.

«Ma arvasin, et ta parandab mõningaid Bushi vigu. Aga Obama on silmakirjalik. Ta jätab Iraagi huntide kätte,» ütles Aziz vanglas antud intervjuus.

The Guardiani sõnul tegi Tariq maha USA plaani tuua väed riigist välja ning ütles, et nii USA-l kui ka Suurbritannial on kohustus jälgida, et Iraak seisaks enne vägede väljaviimist ikka enda jalgadel, vahendab AP.

«Me oleme kõik Ameerika ja Suurbritannia ohvrid. Nad tapsid meie riigi. Kui sa teed vea, siis tuleb see parandada, mitte jätta Iraak surema,» ütles mees.

Oma intervjuus ei saanud Aziz jätta mainimata ka oma naaberriiki.

«Iraan ehitab praegu relvaprogrammi. Kõik teavad seda, aga keegi ei tee midagi. Miks?,» hurjutas Aziz.

Aziz, kes on üle elanud mitu insulti, mõisteti koos mitme teise võimukandjaga süüdi rühma Bagdadi kaupmeeste mõrvamises 1992. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles