Ivanov: lääs püüab Putini autoriteeti õõnestada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli personaliülem Sergei Ivanov (vasakul) kätlemas Vene presidendi Vladimir Putiniga.
Kremli personaliülem Sergei Ivanov (vasakul) kätlemas Vene presidendi Vladimir Putiniga. Foto: SCANPIX

Moskvale teevad muret lääne lõputud rünnakud president Vladimir Putini vastu ja tema hinnangul on nende eesmärk Venemaa riigipea autoriteeti õõnestada, ütles Putini personaliülem Sergei Ivanov.

«See teeb mulle tõsist muret. Muret selle pärast, et algusest peale on tehtud katseid kasutada mitteametlikku opositsiooni taraanina valitsuse võimu vähendamiseks. See ei ole neil õnnestunud,» ütles Ivanov eile Sotšis Valdai foorumil.

Juba enne Ukraina sündmusi «tundsime me selgelt, et meie välispoliitiline kurss ja ka sisepoliitika ei rõõmusta neid seal lombi taga», ütles ta. «Venemaa olevat muutunud liiga iseseisvaks, allumatuks, söandab väljendada oma arvamust, mis erineb teatud maailma pealinnades aktsepteeritavast.»

Ivanov teritas keelt ka mitme Ukraina poliitiku väidete kallal, et Venemaa kasutab tuumarelvi. Me olevat «leiutanud kuulid, mis läbivad iga kuulikindla vesti, mis aga osutusid 1974. aastal Ukrainas valmistatud kuulideks», lausus ta.

«See on kliiniline, see on ravimatu. Aga lõpuks hakkasid tulema otserünnakud meie presidendile. Ja mina tõlgendan seda nii: nad said aru, et ei suuda purustada Putini kaaskonda, kiilu lüüa - presidendi populaarsus tõuseb, mitte ei lange - ning tulid paratamatule järeldusele: Putinit kukutamata ei saa Venemaale midagi teha,» rääkis Kremli personaliülem.

Seetõttu hakkaski lääs ründama Putinit isiklikult, jätkas Ivanov. «Ma tahan juhtida tähelepanu ühele tähtsale aspektile. Meie president ei ole avalikes kõnedes kunagi öelnud ega ütlegi midagi ründavat ühegi teise riigipea aadressil.»

Pealegi on Venemaa Putinita mõeldamatu, sõnas Ivanov. «Kui Venemaa siseolukorda realistlikult hinnata, siis tänane Venemaa on kujuteldamatu ilma Putinita. Ja mina ei kujuta täna ka Venemaa tulevikku ette ilma Vladimir Putini taolise riigijuhita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles