Linnud põgenevad kuumast Moskvast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja võitleb tulega Luhhovitsa lähedal, mis jääb 135 kilomeetrit Moskvast kagusse.
Tuletõrjuja võitleb tulega Luhhovitsa lähedal, mis jääb 135 kilomeetrit Moskvast kagusse. Foto: SCANPIX

Kuumuse ja suitsu võimuses olevast Moskvast põgenevad linnud, Moskva oblasti metsadest lahkuvad loomad.

Maailma Looduse Fondi (WWF) Vene esindus muretseb ökoliigilise olukorra halvenemise pärast, mille põhjuseks on oblastis möllavad tulekahjud, vahendas Interfax.

«Linnud lahkuvad Moskvast. Loomad jätavad maha tavapärased elupaigad Moskva oblasti metsades. Halb on see, et nad hülgavad oma «korterikesed» ja võib-olla tagasi ei tulegi. Allesjäänuid ähvardab toidunappus,» rääkis WWFi metsapoliitika koordinaator Venemaal Nikolai Šmatkov.

Ta kurtis järsult suurenenud vingugaasi hulga üle Moskvas. Šmatkov võrdles olukorda maamajas magamisega, kus siiber on lükatud kinni, kuid pliidi all hõõguvad veel halud.

Spetsialisti ennustuse järgi võib tekkida tulekahjusid pealinnast põhjas, süttida võib Leningradi oblast. «Palju ohtlikum on see, kui süttivad metsad ja turbarabad, mis jäävad Tšernobõli tuumajaama tõttu saastatud tsooni. Mitte üksnes meil, aga ka Ukrainas ja Valgevenes. Siis satuvad õhku lisaks veel radioaktiivsed elemendid,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles