Pakistanlased põgenevad tulvavete eest katustele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ja Euroopas visiidil olev president 
Asif Ali Zardari
Ja Euroopas visiidil olev president Asif Ali Zardari Foto: SCANPIX

Pakistani ametivõimud on Sindhi provintsist evakueerinud juba rohkem kui pool miljonit inimest. Riigis valitseb masendav kaos. Perekonnad ronivad majade ja mošeede katustele, kust oodetakse päästvaid helikoptereid. Igaks juhuks on kaasa võetud ka suured autokummid, mis viimases hädas aitama peaksid.

Meteoroloogiainstituudi sõnul peaksid mussoonvihmad veel kuni pühapäevani jätkuma ning vähemalt 11 piirkonda Sindhi provintsis on üleujutustest ohustatud, vahendab Reuters.

Sõjavägi ja rahvusvahelised abiorganisatsioonid jagavad toiduaineid ja ravimeid. Siiski kurdavad paljud inimesed abi puudumise üle, vahendab Spiegel-Online. «Vesi tõuseb ja tõuseb. Kõik, mis meil oli, on kadunud…kuidas peaksime me need päevad üle elama?» küsib nördinud kohalik.

Pakistani elanikud on aga Euroopas visiidil oleva presidendi Asif Ali Zardari peale maruvihased.

«Meie president eelistab minna välismaale selle asemel, et tegeleda kriisiga. Nad ei hooli meist. Neil on oma huvid,» ütles nördinud Sukkuri linna elanik Ghulam Rasool.

Peaminister Yusuf Raza Gilani on külastanud aga mitmeid üleujutustest kannatada saanud alasid. Samuti on ta rääkinud paljude elanikega. Siiski peavad paljud kohalikud valitsuse tegevust ebaefektiivseks.

Pakistani kõige kohutavamas looduskatastroofis on külad räsitud, sillad purunenud ning üle 1600 inimese juba hukkunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles