Siinail tappis autopomm 28 Egiptuse sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse Rahvusliku Julgeolekunõukogu istung.
Egiptuse Rahvusliku Julgeolekunõukogu istung. Foto: SCANPIX

Siinai poolsaarel hukkus reedel islamistide enesetapurünnakus armee kontrollpunktile vähemalt 28 Egiptuse sõjaväelast, teatasid julgeolekuametnikud.

Rünnak leidis aset Siinai põhjaosa tähtsaima linna El-Arishi lähedal, kus arvatav pühasõdalane lõhkeainelastis autoga kontrollpunkti rammis. Surma sai rünnakus 28 ja haavata 31 sõdurit.

Siinail baseeruvad pühasõdalased on pärast seda, kui sõjavägi kukutas 2013. aasta juulis islamistist presidendi Mohamed Morsi, korraldanud arvukalt rünnakuid politseinikele ja sõduritele.

Reedene rünnak oli aga viimaste nädalate veriseim ning enamik haavatutest on tõsises seisundis, mistõttu ohvrite arv võib veelgi tõusta.

Morsi kukutanud president Abdel Fattah al-Sisi kuulutas seoses rünnakuga välja kolmepäevase leina. Euroopa Liit ja Ameerika Ühendriigid mõistsid mõlemad rünnaku hukka. Ühtlasi lubas USA jätkata Egiptuse toetamist võitluses terrorismi vastu.

Kolmapäeval plahvatas pomm Kairo ülikooli juures, haavates kuut politseinikku ja kolme juhuslikku möödujat. Eelmisel pühap

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles