Soomes pole Veera tõttu elektrit tuhandetes majapidamistes

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud puud Hietasaaris
Murdunud puud Hietasaaris Foto: SCANPIX

Soomes kolmapäeval möllanud tormi Veera tõttu endiselt elektrita tuhanded majapidamised, eilsega võrreldes on hädaliste arv siiski oluliselt vähenenud.

Pärastlõunase seisuga oli erinevates piirkondades elektrita veel 7000 majapidamist, vahendas YLE.

Kainuus on elektrita 70 majapidamist, energiafirma E.ON lubas rikke likvideerida selle nädala lõpuks. Kolmapäeva õhtul jäi tormi tõttu seal pimedusse aga 15 000 majapidamist.

Kõik suuremad probleemid on Lõuna-Karjalas, kus Parikkala ja Rautajärvi valdades on elektrita 2700 majapidamist. Energiafirma Parikkala Valo esindaja oletas, et elektrivoolu taastamine kõigi tarbijate jaoks võib võtta nädalaid.

Firma Savon Voima tegevuspiirkonnas oli Põhja- ja Lõuna-Savos elektrita 1700 klienti.

Vattenfalli klientidest 500 olid täna hommikul Pirkanmaal ja Kesk-Soomes pimeduses. Suurim osa saab elektri tagasi täna, kuid mõnesaja Veera ohvri ja paarikümne Astra ohvri jaoks taastub elektriühendus nädalalõpu jooksul.

Fortum teatas YLE uudistele, et firma suutis kõik avariid parandada juba eile.

Ilma elektrita on Soome mitmeid mobiiltelefonide tugijaamu. Elisal näiteks polnud täna hommikul elektrit 150 tugijaamas Kesk- ja Ida-Soomes. DNA-l pole elektrit 50 tugijaamas Kesk-Soomes ja Savos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles