Mauritaania sulges Ebola-kartuses piiri Maliga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgis toimuval nõupidamisel meenutab plakat, et lääneaafriklased on siiski ka midagi muud, kui viirus.
New Yorgis toimuval nõupidamisel meenutab plakat, et lääneaafriklased on siiski ka midagi muud, kui viirus. Foto: SCANPIX

Mauritaania sulges piiri Maliga pärast seda, kui riigis leidis kinnitust esimene Ebolasse nakatumine, teatasid uudisteagentuuri Reuters andmetel eile võimuesindajad.

Mauritaania idaosas Mali piiri ääres asuva Kobenni kõrge tervishoiuametnik Limame Ould Deddeh kinnitas, et Nouakchott saatis käsu sulgeda kõik piiriületuspunktid. Veel üks Mauritaania kõrge ametnik kinnitas informatsiooni.

Mali president Ibrahim Boubacar Keita sulges juba varem piiri Guineaga.

Malis suri reedel Ebolasse kaheaastane tüdruk, tegemist oli esimese Ebola-juhtumiga selles Lääne-Aafrika riigis. Tüdruk naasis hiljuti Malisse naaberriigist Guineast - ühest suurima Ebola-levikuga riikidest. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmeil on haigus praeguseks maailmas nõudnud ligi 4900 inimese elu ja nakatunuid on registreeritud üle 10 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles