Vähemalt kümme Ukraina valimisjaoskonda on saanud pommiähvardusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlased valivad täna parlamenti.
Ukrainlased valivad täna parlamenti. Foto: SCANPIX

Ukrainas on täna tehtud pommiähvardus seitsmele valimisjaoskonnale riigi lõunaosas Mõkolajivis ning veel ühele nii Harkini oblastis kui lääneosas paiknevas Rivne linnas, teatas Ukraina siseministeerium.

Kõigi ähvarduse saanud jaoskondade töö peatati mõneks ajaks ning pommikoertega politseinikud kontrollisid ruumid üle. Ühestki ei leitud lõhkekeha ning jaoskonnad said peagi tööd jätkata.

Rivnes said korrakaitsjad vastavasisulise anonüümkõne ka eile – helistaja väitel oli Harkivi 171. valimisringkonnas ühes jaoskonnana kasutatavas koolimajas pomm. Seegi kõne osutus valehäireks, helistaja on juba vahi alla võetud.

Dnipropetrovski oblastis Krivii Rigis tulistas tundmatu isik täna valimisjaoskonna lähedal auto pihta mitu lasku, kirjutas Ukrainskaja Pravda.

President Petro Porošenko Bloki kolme kandidaati rünnati Kirovogradi oblastis. Sergi Leštšenkom Mustafa Nejem ja Svitlana Zalištšuk sõitsid üheskoos autos, kui kuus tundmatud isikut hakkasid nende pihta kive loopima.

Valimiste turvalisus

82 000 miilitsatöötajat tagab valimispäeval korda.

Neist 60 000 tegeleb valimisjaoskondade turvamisega.

Umbes 18 000 miilitsat valvab samal ajal tänavatel. 

4000st moodustati erireageerimisrühmad, kes saadetakse vajadusel vägivallatsejaid ohjeldama.

Ukraina valimistega seoses oli reedese seisuga juba algatatud 227 kriminaalasja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles