Keskpäevaks oli Ukraina valimisaktiivsus kõigest 20,33 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahinguid haavata saanud ja ravil viibivatele sõduritele viidi valimiskastid haiglatesse.
Lahinguid haavata saanud ja ravil viibivatele sõduritele viidi valimiskastid haiglatesse. Foto: SCANPIX

Ukrainas oli täna kella 12-ks valimas käinud 20,33 protsenti valijaskonnast, teatas keskvalimiskomisjon, lisades, et laekunud olid andmed kõigist 198 valimisringkonnast.

Vaata osalusprotsenti piirkonniti SIIT. Interaktiivse kaardi on teinud kodanikuaktivistid ühendusest Opora.

Kõige kõrgem oli valimisaktiivsus Kirovogradi oblastis - 26,25 protsenti, kõige madalam Taga-Karpaatia oblastis - 12,94 protsenti. Donetski oblastis oli valimisaktiivsus 14,28 ja Luganski oblastis 15,79 protsenti.

Valimisjaoskonnad avati kell 8 hommikul ja need suletakse õhtul kell 20. Kyiv Posti uudisvoo teatel oli lõunaks oma hääle andnud ligi 20 protsenti kõikidest valijatest.

Ukrainas oli 36,5 miljonit hääleõiguslikku kodanikku, kuid nende arv vähenes 1,8 miljoni võrra, kui Venemaa märtsis Krimmi annekteeris.

Veel ligi kolm miljonit potentsiaalset valijat elavad sepratistide kontrollitavatel aladel Luganski ja Donetski oblastis, kus mässuliste juhid on lubanud valimisi boikoteerida ja korraldada omad kohalikud valimised 2. novembril.

Valimiskomisjoni andmeil on avalduse hääletuskoha muutmiseks esitanud Ukrainas kokku 190 300 inimest.

Välisriikides on valimisnimekirjadesse kantud 496 000 inimest.

Suuremaid rikkumisi pole

President Petro Porošenko sõnul kulgevad valimised suuremate rikkumisteta ja demokraatlikele standarditele vastavalt.

Presidendi sõnul naasis ta riigi idaosast, kus jälgis valimiste läbiviimist. Oma sedeli täitis Porošenko Kiievis.

«Mul oli heameel näha, et kuuldused sellest, et suurt osa valimisjaoskondadest Donbassis ei avata, ei vasta tegelikkusele. Need probleemid, mis väidetavalt olid Slovjanskis, Dzeržinskis ja Novoaidaris - kõik need on lahendatud ning valimisaktiivsus oli selline, mida võib võrrelda valimisaktiivsusega Kiievis, ütles Porošenko.

Ta avaldas kahetsust, et rohkem kui 25 000 sõjaväelast ei saanud valimistest osa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles