Yahoo News: FBI tegi kindlaks «Snowden 2» isiku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: SCANPIX

Uudistekanali Yahoo News andmetel tegi USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) kindlaks isiku, keda kahtlustatakse Riikliku Julgeolekuagentuuri (NSA) jälgimisoperatsioonide lekitamises süüdistatatav Edward Snowdeni töö jätkamises.

Meedia andmetel töötab nimetatud isik USA valitsusega seotud andmekogumise ja andmete töötlemise firmas.

Seda isikut kahtlustatakse salainformatsiooni lekitamises ajakirjanikule, kes varasemalt on teinud Edward Snowdeniga koostööd.

Teadaolevalt edastas kahtlusalune meediale andmeid USA terrorismikahtlustega isikute tegevuse jälgimise andmebaasi kohta.

Yahoo News andmetel otsis politsei kahtlusaluse kodu läbi ning asjas algatati kriminaaljuurdlus.

USAs on otsitud niinimetatud Snowden 2 alates sellest kui terrorismikahtlustega isikute andmebaasist pärit informatsioon avalikustati leheküljel Intercept.

Intercepti asutas Briti-USA ajakirjanik Glenn Greenwald, keda tuntakse kui Edward Snowdeni poolt edastatud salainfo esmaavaldajat.

Intercept leheküljel avaldatud saladokument pärineb möödunud aasta augustist ehk ajast, mil Snowden oli juba USAst lahkunud.

Edward Snowden läks pärast NSA ulatusliku jälgimise paljastamist esmalt Hiinasse Hongkongi ja sealt edasi Venemaale Moskvasse.

USAs süüdistatakse Snowdenit mitmes kuriteos, kaasa arvatud luureandmete lekitamises.

Venemaa andis ameeriklasele kolme aasta pikkuse asüüli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles