NATO loodab panna Venemaad teiste riikide suveräänsust austama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretäri asetäitja Alexander Vershbow.
NATO peasekretäri asetäitja Alexander Vershbow. Foto: SCANPIX

Venemaa jääb isolatsiooni senikauaks, kuni hakkab austama teiste riikide suveräänsust, ütles NATO peasekretäri asetäitja Alexander Vershbow.

«Ärgitada Venemaad tegutsema vastutustundlikult, olema sihitud koostööle, töötama koos rahvusvahelise üldsusega ühiste probleemide lahendamise nimel - see on meie pikaajaline eesmärk,» edastas NATO pressiteenistus Vershbow sõnavõttu Soulis.

«Kuid selleks peab Venemaa tagasi pöörduma üldtunnustatud reeglite järgimise juurde, peab austama teiste riikide suveräänsust, kaasa arvatud nende õigust otsustada ise oma saatuse üle, isegi kui Venemaa ei ole sellise valikuga nõus,» ütles Vershbow.

«Kuni seda ei juhtu, peab Venemaa teadma, et ta jääb isolatsiooni,» rõhutas NATO peasekretäri asetäitja.

«Ehkki NATO-Vene koostöös on esinenud mitmeid eredaid hetki (rahu saavutamine Balkanil, terroritõrje ja massihävitusrelva leviku tõkestamine), on tänane pilt äärmiselt sünge,» tähendas Vershbow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles