Saudi Araabias hukati juba neljas pakistanlane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiin pulbrina.
Heroiin pulbrina. Foto: SCANPIX

Saudi Araabias hukati heroiini salakaubitsemises süüdi mõistetud Pakistani kodanik, ütlesid kuningriigi siseministeeriumi ametnikud täna.

Viimase kahe nädala jooksul on hukatud neli pakistanlast.

AFP andmete kohaselt on sel aastal Saudi Araabias hukatud 61 inimest, mullu oli neid 78.

Pakistanlane Mohamed Gul Rahma hukati Saudi Araabia naftarikkas Idaprovintsis Qatifi linnas, ütlesid siseministeeriumi esindajad riikliku uudisteagentuuri SPA vahendusel.

Rahma jäi vahele suure koguse heroiini salakaubaveoga, edastas uudisteagentuur.

Heroiiniga salakaubitsemises süüdistatuna hukati varem sel kuul veel kolm pakistanlast, kellest kahe surmaotsus viidi täide Idaprovintsis.

Teisipäeval hukati amfetamiini smugeldamises süüdi mõistetud Saudi Araabia kodanik Mohammed bin Noun bin Nasser Al-Dhufairi. Tema surmaotsus viidi täide riigi põhjaosas Al-Jawfi provintsis.

Siseministeeriumi sõnul «võitleb [valitsus] pingsalt narkootikumide vastu nendest tuleneva suure kahju tõttu üksikisikutele ja ühiskonnale tervikuna».

ÜRO eriesindaja kohtuväliste ja muude omavoliliste hukkamiste küsimustes Christof Heynsi ütles, et kohtuprotsessid on «kõikide märkide kohaselt suuresti ebaausad» ning tihtipeale ei võimaldata kostjatele advokaate.

Heynsi sõnul said võimud ülestunnistused piinamise kaudu.

Saudi Araabias kehtiva šariaadi kohaselt karistatakse surmaga vägistamise, mõrva, usutaganemise, relvastatud röövi ja uimastite smugeldamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles