Pakistani päästetöid takistab vihma jätkumine

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputuse eest kohalikku raudteejaama evakueeritud pere lapsed.
Uputuse eest kohalikku raudteejaama evakueeritud pere lapsed. Foto: SCANPIX

Juba teist nädalat kestva ja järjest uusi kannatusi põhjustava Pakistani uputuse ohvritele on lubatud kümnete miljonite USA dollarite väärtuses abi. Suurannetajate ritta kuuluvad riigid nagu Suurbritannia. Hiina, Austraalia, Prantsusmaa ja USA. Samas takistab päästetöid saju jätkumine, mis seab ühtlasi ohtu ka järjest enam elusid ja kodusid.


ÜRO hinnangul on tulvaveed tänaseks nõudnud juba 1600 pakistanlase elu ja teinud tohutut laastamistööd niigi vaestes piirkondades, pühkides minema terveid külasid. Rohkem või vähem kannatada on saanud 252 000 kodu ja üle on ujutatud 558 000 hektarit põllumaad.

Kõige rängemalt on kannatada saanud Afganistani piiri äärde jääv Khyber Pakhtunkhwa provints. Pakistani armee poolt päästetöid juhtiva kindralmajor Ghayoor Mehmoodi sõnul on selles piirkonnas surma saanud umbes 1400 ja teadmata kadunud 213 inimest.

Uputused on jõudnud ka naaberiikidesse. Näiteks Afganistanis on tulvavetes kannatada saanud Wardaki ja Nuristani provintsid. Kašmiiri India poolel on uputuses hukkunud rohkem kui 130 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles