Puksiir alustas karile sõitnud Eesti laeva sadamasse vedamist

Andres Einmann
, Postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puksiir toimetab Eesti naftatankeri Kertu Rootsi Oxelösundi sadamasse.
Puksiir toimetab Eesti naftatankeri Kertu Rootsi Oxelösundi sadamasse. Foto: Rootsi rannavalve

Puksiir alustas Rootsis karile sõitnud uppumisohtu sattunud Eesti kaubalaeva Kertu pukseerimist sadamasse, laev peaks pärale jõudma pärastlõunal.

Stockholmi rannavalve valveohvitser Johan Lund ütles Rootsi Raadiole, et puksiir alustas hommikul Kertu transportimist Oxelösundi sadamasse, olukord on kontrolli all ja laevale praegu otsest ohtu ei ole.

Kaubalaev Kertu alustas ööl vastu kolmapäeva teekonda Stockholmi lähedal asuvast Södertäljest Botnia lahe põhjapoolsesse ossa jäävasse Kokkolasse ning sõitis Stockholmi saarestikus karile.

Laev andis hädaabikutsungi Eesti aja järgi eile kella 6 paiku hommikul. Rootsi rannavalve evakueeris laeva meeskonna eile kella 16.30 ajal.

Laeval tekkis kütuseleke, praegu ei ole selge, kui palju kütust merre sattus.

Kaubalaeva Kertu ettevõtte Hansa Shipping OÜ kaudu omava Baltic Maritime Logistics Groupi kinnitusel oli laev regulaarsõidul.

Laev sõitis madalikule Landsortist üks miil (1,9 km) ida pool. Laev on ehitatud 1996. aastal. See on 90 meetrit pikk ja 13 meetrit lai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles