Perekond nõuab saunatamise MM-võistluse surmajuhtumi uurimist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast kahe finalisti saunaruumist välja toomist tõmmati sündmuspaiga ette roheline kile.
Pärast kahe finalisti saunaruumist välja toomist tõmmati sündmuspaiga ette roheline kile. Foto: SCANPIX

Heinolas saunatamise MM-võistlustel surnud Vladimir Ladõženski sugulasi ei rahulda ametlik versioon ja nad nõuavad juhtunu uurimist.

Novosibirskist pärit Ladõženski oli saunatamise võistlustel osalenud korduvalt. Uudis tema surmast mõjus perekonnale šokeerivalt, vahendas portaal lifenews.ru.

Lähedased on veendunud, et mees ei surnud kuumuse tõttu. Nende kahtlustuste järgi ei täitnud korraldajad kõiki nõudeid.

Ladõženskit teati kodumaal koostöö põhjal kolmekordne olümpiavõitja Aleksandr Kareliniga ja Karelin-fondiga. «Tasub märkida, et Vladimir oli füüsiliselt terve, tal oli kogemusi taolistest võistlustest, alles hiljuti saabus ta Valgevenest ja nii tundub tema surm kuidagi totter,» rääkis portaalile Karelin-fondi meediadirektor Konstantin Krugljanski.

Portaali järgi tekitab võistluste nõuetekohane läbiviimine kahtlusi ka seetõttu, et põletushaavadega viidi haiglasse teinegi osaleja, soomlane Timo Kaukonen. Mõlemad mehed olid MM-võistluste viimases ringis viibinud 110-kraadides kuumuses kuus minutit.

Kohalike arstide väitel suri Ladõženski kuumarabanduse tagajärjel, rääkis Krugljanski. «Vladimir oli aga varem kinnitanud, et inimesed suudavad ilma tervist kahjustamata viibida taolises temperatuuris 12-15 minutit,» jutustas ta.

Ladõženski surma põhjusi aitab välja selgitada tema parim sõber Karelin, vahendas portaal.
MM-võistluste juht Ossi Arvela väidab, et kõik tingimused vastasid nõuetele ja tema sõnul alustas politsei ka tragöödia põhjuste uurimist.

Politsei esialgsete oletuste järgi pole juhtunu seotud kuriteoga.

Alates 1999. aastast toimuvate MM-võistluse reeglite kohaselt köetakse sauna 110-kraadine soojus ja seejärel hakatakse iga poole minuti tagant leili viskama. Võidab see, kes jääb viimasena lavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles