Riina Kionka saab ELi ülemkogu juhi Tuski nõunikuks

Andres Einmann
, Postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Kionka.
Riina Kionka. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Ülemkogu järgmise eesistuja Donald Tuski välispoliitika nõuniku ametikohal asub tööle praegu Euroopa Liidu välisteenistuses töötav Riina Kionka, kirjutab European Voice.

Riina Kionka töötab praegu Euroopa Liidu välisteenistuse Kesk-Aasia osakonna juhina. Tuski välispoliitikanõunikuna asub ta tööle 1. detsembrist, kui Poola ekspeaminister Donald Tusk võtab Herman van Rompuylt üle Euroopa Ülemkogu eesistuja ameti.

Riina Kionka on varem töötanud ka Euroopa Liidu välisteenistuse inimõigusepoliitika büroo juhina. Aastatel 2005-2009 töötas ta Euroopa Liidu välispoliitikajuhi Javier Solana kabinetis. Varem on Kionka töötanud ka Eesti välisministeeriumi Euroopa Liidu asjade asekantslerina. Aastatel 2000-2004 oli ta Eesti suursaadik Saksamaal.

Euroopa Liidu valitsusjuhid valisid Donald Tuski Euroopa Ülemkogu eesistujaks 30. augustil. Tuntud Kremli kriitik ning alates 2007. aastast Poola peaminister olnud Tusk on esimene idaeurooplane, kes Euroopa Liidus nii kõrgele ametikohale nimetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles