Peaterapeut: suitsune suvi soodustab nakkushaiguste levikut sügisel-talvel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korovino külaelanikud põletasid rohtu, et rajada uute põlengute leviku kaitsebarjääri. Küla jääb 90 kilomeetrit Moskvast kagusse.
Korovino külaelanikud põletasid rohtu, et rajada uute põlengute leviku kaitsebarjääri. Küla jääb 90 kilomeetrit Moskvast kagusse. Foto: SCANPIX

Vene meedikud kardavad, et suitsuse suve tõttu suureneb riigi Ida-Euroopa osas elavate inimeste haigestumine sügisel ja talvel nakkushaigustesse.

«Praegu tuleb mõelda sellele, kuidas kaitsta tervist sügisel-talvel. Pärast juhtunud katastroofi on organism nakkushaigustele vastuvõtlik. Sügisel tuleb korraldada vaktsineerimine,» rääkis Interfaxile Venemaa peaterapeut, pulmonoloogia teadusliku uurimisinstituudi direktor Aleksandr Tšutšalin.

Ta rääkis, et terve inimese jaoks on suitsuga saastatud õhu sissehingamine kahjulik, kuid ei too kaasa pöördumatuid tagajärgi. «Selle perioodil süvenevad kroonilised haigused,» nentis ta.

Tšutšalin soovitab pealinlastel võimaluse korral Moskvast ära sõita. «Õhk, mida inimene välja hingab, on puhtam, kui see, mis teda ümbritseb,» rääkis ta. «Kindlasti tuleb kanda maske, võtta sisse vitamiine, hoolitseda isikliku hügieeni eest, vältida pikaajalist viibimist hoonetest väljaspool.»

Doktor Tšutšalin väljendas lootust, et lähima viie kuni seitsme päeva jooksul paraneb Moskva oblasti õhu kvaliteet oluliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles