Millest said alguse jutud, et Putin põeb vähki?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Juba kuid on maailma meedias spekuleeritud, et Venemaa presidendil Vladimir Putinil on raske haigus, suure tõenäosusega vähk.

Just vähihaiguse tõttu oli hakanud Putinil Ukrainasse tungimisega kiire, edastab iltalehti.fi.

Kremli esindajad on seni Putini väidetava haiguse väited ümber lükanud. Pressiesindaja Dmitri Peskov sõnas, et tegemist on vaid kuulujuttudega ning presidendi tervis on korras.

Jutud Putini haigusest said uut tuult tiibadesse sel nädalal kui sel teemal kirjutas USA väljaanne New York Post.

Putini raske haiguse teemat on kajastanud ka Fox News ja Bild, mille lood põhinevad USA meediaallikatel.

Putini vähispekulatsiooni lugude alguseks peetakse USA  kolumnisti Richard Johnsoni kirjutist, milles ta kirjutab viitega Valgevene ja Poola meediale, et Putini lülisambakanalis on kasvaja. Johnsoni arvates ei ole Valgevene ja Poola allikate andmed õiged ning Putinil on hoopis kõhunäärmekasvaja.

Johnsoni sõnul on ta andmed pärit kindlatest allikatest. Samas ta ei paljastanud allikaid.

Johnson jätkas, et venemaa presidenti ravib kuulus endine Ida-Saksamaa arst, keda Putin tunneb ajast kui ta oli  Nõukogude Liidu luureohvitserina DDRis Dresdenis.

Johnsoni andmetel on see arst aastate jooksul katsetanud Putini peal erinevad ravimeetodeid, kaasa arvatud süste, mille tõttu Putini nägu nägevat mõnikord paistes ja turses välja.

Tegelikult ei ole Putini tervisliku seisundi kohta andmeid, vaid kõik on spekulatsioonid. Vene presidendi imidžiks on raudne tervis ning haigusilming kahjustaks ideaalset pilti temast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles