Mia Farrow: Naomi Campbell ütles, et sai teemandi Taylorilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejanna Mia Farrow täna Haagi kohtus.
Näitlejanna Mia Farrow täna Haagi kohtus. Foto: SCANPIX

USA näitlejanna Mia Farrow ütles täna Haagis Libeeria ekspresidendi üle peetaval kohtuprotsessil, et modell Naomi Campbell tunnistas talle 1997. aastal, et just Charles Taylor oli mees, kellelt ta «suure teemandi» sai.

«Ta (Campbell) ütles, et ta äratati öösel üles. Mingid mehed koputasid ta uksele. Nad oli saatnud Charles Taylor ja nad olid talle andnud hiiglasliku teemandi,» ütles Farrow AFP teatel Haagi eritribunalile.

Farrow' sõnul rääkis Campbell talle kingitud teemandist kohe järgmisel hommikul ning too tahtis selle Nelson Mandela heategevusorganisatsioonidele annetada.

Vahejuhtum leidis aset 1997. aasta septembris pärast tollase Lõuna-Aafrika presidendi Nelson Mandela korraldatud heategevuslikku õhtusööki.

Campbell ütles eelmisel neljapäeval aga kohtus, et ta ei tea, kellelt kingitus pärineb. Ühtlasi väitis ta, et ühe suure teemandi asemel oli talle kahe mehe poolt üle antud pakikeses kaks-kolm räpase välimusega kivikest.

Prokuröride sõnul on intsident oluline, kuna see võib tõestada, et Taylor oli seotud nn vereteemantide müügiga, millest saadud rahaga võidi osta relvi Sierra Leone mässulistele, kes mõrvasid ja vägistasid kodusõja ajal Sierra Leone tsiviilisikuid ja raiusid maha nende jäsemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles