Kaczynski keeldus Komorowski inauguratsioonil osalemast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bronislaw Komorowski
Bronislaw Komorowski Foto: SCANPIX

Poola presidendivalimistel Bronislaw Komorowskile alla jäänud Jaroslaw Kaczynski ütles, et ta ei osalenud möödunud reedel uue presidendi ametisse vannutamise tseremoonial, kuna see leidis aset tema venna traagilise surma tõttu.

Opositsioonierakonna Seadus ja Õiglus esimees Kaczynski ütles Poola Raadio teatel, et ehkki ta oli tseremooniale kutsutud, ei läinud ta kohale, kuna uue presidendi ametisseastumine oli tema venna Lechi surma tagajärg ning seetõttu ei saanud ta sellel «demokraatia pühal» osaleda.

Teise põhjusena tõi Kaczynski välja Komorowski tsitaate, milles uus riigipea tema kaksikvenda oli kritiseerinud.

Eriti häirib Kaczynskit aga Komorowski parteikaaslane, võimuerakonna Kodanikeplatvorm rahvasaadik Janusz Palikot, kes on Lech Kaczynski kohta sõna võtnud ka pärast surma, väites, et hukkunud president oli ise osaliselt süüdi 96 inimese elu nõudnud Smolenski lennuõnnetuses.

«Härra Komorowski on Palikoti, Poola poliitilise elu hävitaja toetaja ja sõber,» ütles Kaczynski.

Kaczynski märkis ka, et Komorowski senised saavutused ei anna viimase alanud ametiajale mõeldes alust eriliseks optimismiks, tuues näiteks hiljutise skandaali presidendipalee ette püstitatud puuristi ümber.

Komorowski on palunud Kaczynski toetajate toodud ususümboli oma ametiresidentsi eest ära viia, kuid Kaczynski sõnul peaks see sinna jääma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles