Hispaania teatas ETA pommieksperdi vahistamisest Saksamaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania politsei avalikustatud foto  Tomas Elorriaga Kunzest.
Hispaania politsei avalikustatud foto Tomas Elorriaga Kunzest. Foto: SCANPIX

Saksa politsei pidas kinni baski separatistliku rühmituse ETA ühe tagaotsituma liikme Tomás Elgorriaga Kunze, keda süüdistatakse võltsimises ja pommide valmistamises, ütles Hispaania siseministeerium.

Elorriaga Kunze (51), keda tuntakse Teo hüüdnime all, on olnud jooksus juba 15 aastat. Prantsusmaa on ta relvarühmitusse kuulumises süüdi mõistnud ja 2009. aastal andis Pariisi kohus välja vahistamiskäsu.

«Ta on üks terrorirühmituse ETA liikmeid, kes on veetnud suurema osa ajast end varjates,» ütles ministeerium eilses avalduses.

Elorriaga Kunze on hariduselt tööstusinsener, kelle erialaks on elektroonika ja telekommunikatsioon. Ta on tegelnud ETA logistikaga ja pommimaterjalide hankimisega ning ka ise erinevaid lõhkeseadeldisi valmistanud.

Ta võeti kinni Saksa ja Hispaania politsei ühisoperatsiooni tulemusena.

Saksa politsei ütles, et üks ETA Hispaania liige peeti kinni reedel riigi lääneosas Mannheimis ja antakse välja Prantsusmaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles