Ida-Ukrainas hukkus kolm Ukraina sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimismeeleolud Donbassis.
Valimismeeleolud Donbassis. Foto: SCANPIX

Donetski oblastis Mariupoli juures asuvas kontrollpunktis toimunud plahvatuses hukkus kaks sõdurit, lisaks sai üks vigastada.  

Riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) kõneisik Andri Lõssenko rääkis Kiievis toimunud pressikonverentsil, et vigastada sai ka sõiduki juht, vahendas Korrespondent.net.

Lõssenko selgituse järgi oli Mariupoli kontrollposti juurde sõitnud üks kohalik elanik, kes tahtis Azovi pataljoni liikmetele justkui humanitaarabi üle anda. Sõiduauto jäi ülevaatamiseks sinna samasse juurde. Kui autole hakkasid lähenema sõdurid, kärgatas tugev plahvatus.

Lõssenko rääkis, et operatiivandmete järgi õhiti autos olnud lõhkeseadeldis raadio teel. Lõhkekehast polnud teadlik ka autot juhtinud mees, lisas SNBO kõneisik.

UNIAN oli varem teatanud, et Donetski oblastis Mariupoli juures lendas kell 7.30 õhku sõiduauto.

Lõssenko sõnul sai eelmise ööpäeva jooksul surma kolm Ukraina sõdurit, veel seitse sai haavata. Vigastatud toimetati haiglatesse, kinnitas ta.  

Eelmisel ööpäeval lasid terroristid vabadusse 25 Ukraina sõjaväelast, kes olid pantvangis olnud kaks kuud. «Nii näiteks pääses vabaks 17 Rahvuskaardi Hersoni pataljoni sõdurit,» lisas Lõssenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles