Bill Gates annetab 500 miljonit dollarit malaaria ja teiste troopiliste haiguste ennetamiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melinda ja Bill Gates
Melinda ja Bill Gates Foto: SCANPIX

Microsofti asutaja ja miljardäri Bill Gatesi ning ta naise Melinda Gatesi heategevusfond annetab 500 miljonit dollarit (400 miljonit eurot) malaaria ja teiste troopiliste nakkushaiguste ennetamiseks ja tõrjumiseks arengumaades.

Niinimetatud kolmanda maailma riikides levivad veel sellised haigused nagu kopsupõletik, kõhulahtisusega seotud haigused ning mitmed parasiitidest tingitud nakkushaigused, edastab YLE.

Bill ja Melinda Gatesi fond on tegelnud juba mõnda aega malaariahaigete abistamise ja selle haiguse ennetamisega. Aastas on nad suurendanud troopiliste haiguste tõrjeks mõeldud summat 30 protsenti ehk 200 miljoni dollari võrra.  

Bill Gatesi sõnul ei saa haiguste tõrjel kasutada samm sammu haaval liikumist ning veel ei ole kõikidel arstiteadlastel vajalikke vahendeid, et malaaria tõrjumisega tegeleda tänapäeva tasemel.

Gatesi sõnul oleks ta pettunud, kui malaariast ei saada lõplikult jagu tema eluajal.

Gatesi arvates näitab Lääne-Aafrikas Ebola-epideemia puhkemine, et selliste haiguspuhangute ennetamisse tuleb rohkem panustada raha ja asjatundjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles