Rumeenia presidendivalimistel juhib Ponta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia presidendiks pürgiv praegune valitsusjuht Victor Ponta astus ajakirjanike ette eile, kui lävepakuküsitluse tulemused olid juba teada.
Rumeenia presidendiks pürgiv praegune valitsusjuht Victor Ponta astus ajakirjanike ette eile, kui lävepakuküsitluse tulemused olid juba teada. Foto: SCANPIX

Rumeenia presidendivalimiste esimeses voorus juhib sotsiaaldemokraatliku partei (PSD) kandidaat peaminister Victor Ponta, selgus esmaspäeva varahommikul, kui kokku oli loetud 91,3 protsenti häältest.

Kaks tormilist aastat peaministrina president Traian Băsescuga vastasseisus olnud 42-aastasel vasaktsentristist poliitikul Pontal on kindel edumaa ülejäänud 13 kandidaadi ees, kuid otsevõiduks ei ole tal piisavat toetust.

Ponta juhtis 40,01 protsendiga, talle järgnes saksakeelset vähemust esindav Klaus Iohannis 30,54 protsendiga.

Iohannise kandidatuuri esitasid ühiselt Rahvuslik Liberaalne Partei (PNL) ja Demokraatlikud Liberaalid (PDL).

Valimisaktiivsuseks kujunes 52,6 protsenti.

Presidendivalimiste teine voor peetakse 16. novembril.

Alates 2004. aastast Rumeenia presidendina töötanud Băsescu kolmandaks ametiajaks riigipeaks kandideerida ei saanud ning lahkub ametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles