Bosporuse väinas uppus vähemalt 24 immigranti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosporuse väin
Bosporuse väin Foto: SCANPIX

Bosporuse väinas Istanbulist põhjapool uppus arvatavalt illegaale sõidutanud väikelaev, hukkus vähemalt 24 inimest.   

Türgi rannavalve ja kohalikud kalamehed päästsid täna varahommikul uppumissurmast seitse inimest, vahendas Doğan News Agency.

Õnnetus juhtus Rumeli Feneri väikse küla, mis asub Bosporuse väina ja Musta mere ühinemiskohal, lähistel. Päästeametnike sõnul on enamus ohvritest lapsed.

«Need inimesed (smugeldajad) tuleks saata sõjatribunali ette. Siin hulpisid vees beebide surnukehad. Me ei suutnud neid kätte saada,» rääkis Kadir Sert, kes oli üks esimestest õnnetuspaika jõudnud kaluritest, vahendas Hürriyet Daily.   

Türgi ametnike esialgsete andmete järgi oli laevas 30-40 inimest.

Õnnetuspaigal on seitse rannavalvelaeva, helikopter ja tuukrite meeskond. Päästetöötajaid aitavate kalameeste sõnul pole ühelgi ohvril olnud seljas päästevesti.

«Tuul muudab meie ülesande väga raskeks. Tegemist oli väga väikse laevaga. Selles oli aga 40 inimest. Oleme näinud merel õõtsumas laste surnukehi,» rääkis päästetöödel osalev Ali Saruhan.

Türgi meedia andmetel oli migrantide sihtkohaks Rumeenia.

Ühe kaluri oletusel olid laevas Süüriast pärit põgenikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles