Poola võimud kritiseerisid USAd Polański vägistamisjuhtumi uurimise pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Polanski
Roman Polanski Foto: SCANPIX

Poola presidendi nõunik süüdistas täna USA võime holokausti üleelanud režissööri Roman Polański kaasuse jätkamise eest.

Polański oli oktoobris Varssavis juudimuuseumi avamisel ning Poola võimud kuulasid ta USA palvel üle. Hiljem režissöör vabastati.

President Bronislaw Komorowski nõunik Tomasz Nałęcz nimetas kohatuks USA võimude nõuet «holokausti lapse» vahistamiseks.

Kolm Poola riiklikku süüdistajat küsitlesid USA väljastatud arestikäsu tõttu möödunud nädalal üle maailmakuulsa režissööri Roman Polanski, kuid alaealise vägistamises kahtlustatav mees lasti pärast seda vabaks.

Ameerika võimud kuulutasid Polanski tagaotsitavaks 1978. aastal, kui mees riigist põgenes, sest teda ähvardas 13-aastase tüdrukuga seksimise eest trellide taha saatmine.

«Prokurörid otsustasid, et Roman P. vahi alla võtmine pole vajalik,» sõnas Krakowi ringkonnakohtu pressiesindaja Boguslawa Marcinkowska. Marcinkowska lisas, et Polanski oli lubanud Poola võimudega koostööd teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles