Laar sõidab Moldova valitsust nõustama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits

IRLi esimees Mart Laar sõidab täna Moldovasse, et seal tutvustada Eesti kogemusi reformide läbiviimisel ning nõustada Moldova valitsust.


Ta kohtub peaminister Vladimir Filatiga, samuti teiste kabineti ministritega, teatas IRL.

Mart Laari palus Moldovale appi Maailmapank, kes on viimasel ajal pööranud Moldaavia uue valitsuse toetamisele olulist tähelepanu. Laari sõnul on just tema poole pöördumise põhjuseks Eesti taasiseseisvumise järel saavutatud edu, aga ka töö Gruusias, mis on üleminekumaade hulgas Maailmapanga hinnangul praeguseks kõige parema ärikliimaga riik.

Tema hinnangul on Moldova praegu samasuguses olukorras, kus Gruusia reformide alguses ning ta ei näe põhjust, miks Moldova ei peaks suutma edu saavutada.

«Tänu kunagise kommunistliku nomenklatuuri kauaaegsele võimutsemisele jäid Moldaavias reformid tegemata ning praeguseks on Moldaavia Euroopa kõige vaesem maa. Uus, kommunistide kukutamise järel võimule pääsenud valitsus on asunud Moldaaviat hädaorust välja viima. See ei ole kerge, sest poliitiline olukord on endiselt ebastabiilne ja kommunistid võivad võimule tagasi pöörduda,» lausus Laar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles