Läbi Soome Venemaale jõudvad narkokogused üha suurenevad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin.
Kokaiin. Foto: SCANPIX

Venemaa ametnike väitel on Soome roll narkokaubanduse transiidimaana viimastel aastatel oluliselt suurenenud.

Peterburis Põhjamaade politsei- ja tolliameti kontaktisikuna töötav Timo Virtanen rääkis YLE uudistele, et viie aasta jooksul on oluliselt suurenenud läbi Soome Venemaale veetavad narkokogused.

Keskkriminaalpolitsei andmetel on Vene tolliametnikud pidanud piiril poole aasta jooksul kinni paar hašišilaadungit.

Soome tollitöötajad leidsid kevadel esimest korda idapiirilt kaks mitmekilost hašišipakki, mida püüti toimetada idanaabri juurde rongiga.

Soome ametnikud on juba mitme aasta jooksul saanud Rootsi kolleegidelt teateid kinni peetud venelastest narkokulleritest, kes oletatavasti olid nn kaubaga teel läbi Soome Venemaale.

Juuli keskel pidasid Rootsi politseinikud kinni sada kilo kaalunud hašišilaadungi, mis tõenäoliselt oli Kesk-Euroopa ja Soome kaudu teel Venemaale.

Soome kaudu toimetatakse Venemaale ka amfetamiini, mis tavaliselt on pärit kas Hollandi, Belgia või Saksamaa narkolaborist. Lisaks sellele toimetatakse läbi Soome Lõuna-Ameerikast pärit kokaiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles