Tuletõrjujad panid piiri kahjutulele Sežinski tuumakeskuse lähistel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahju kustutamine Venemaal.
Metsatulekahju kustutamine Venemaal. Foto: SCANPIX

Vene tuletõrjujatel õnnestus kustutada metsatulekahju, mis lokkas Tšeljabinski oblastis Snežinski tuumakeskuse lähistel.

Eriolukordade ministeeriumi pressiteenistuse teatel puhkes seal tulekahju eelmisel reedel, võttes enda alla esmalt kümne hektari suuruse maatüki, vahendas RIA Novosti. Eilseks oli põlenguala piiratud 5-6 hektarini.

Eriolukordade ministeeriumi Tšeljabinski oblasti osakonna ülema kohusetäitja Juri Burenko oli varem öelnud, et kahjutule likvideerimisega tegeleb kokku 383 inimest ja 32 ühikut tehnikat, sealhulgas kaks MI-8 kopterit.

«Põlengu aktiivne kolle Snežinski metskonnas on likvideeritud,» teatati ministeeriumist. Sündmuskohal töötavad tuletõrjebrigaadid, toimub järelkustutus.

Snežinski tuumauurimiskeskus loodi 1955. aastal. Kodulehekülje järgi on tegemist «maailmatasemel tuumarelvastuse keskusega». Tema ülesannete hulka kuuluvad lahenduste leidmine teaduslik-tehnilistele probleemidele, tuumalaengute ja strateegilise ning taktikalise laskemoona katsetamine, tuumaenergia rahumeelne kasutamine jne.

Varem olid päästeametnikud pannud piiri metsapõlengule Tšeljabinski oblastis Ozjorskis, kus asub Venemaa üks suuremaid tuumajäätmete ümbertöötlemistehaseid Majak.

Ka oli tuletõrjujatel tegemist, et hoida kahjutuli eemale Nižegorodi oblastis asuvast kinnisest tuumalinnast Sarovist, mis on Vene tuumapommi sünnipaik.

NASA satelliitide Terra ja Aqua andmetel lõõmas Venemaal eile 377 tulekahju, mis on 65 võrra vähem, kui loendati neid pühapäeval.

Meteoroloogide ennustuse järgi kestab kuumalaine Venemaal augusti keskpaigani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles