Politsei: Oulu imikusurmade puhul oli tegemist mõrvaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oulu kortermaja, mille keldrist leiti viie beebi laibad.
Oulu kortermaja, mille keldrist leiti viie beebi laibad. Foto: SCANPIX

Oulu politsei esindajad jagasid tänasel pressikonverentsil lisateavet juunis avalikuks saanud imikusurmade kohta ja kinnitasid, et 35-aastast pereema kahtlustatakse viie lapse mõrvas ja hauarahu rikkumises.

Varem oletati, et tegemist oli tapmistega, vahendas YLE.  

Politseinikud kuulasid viis kuud kestnud uurimise ajal üle 28 tunnistajat. Nende seas oli kahtlusaluse naise sugulasi, töökaaslasi ja muid tuttavaid,.

Eeluurimise käigus tehti kindlaks, et lapsed sündisid aastatel 2005, 2007, aastavahetusel 2010-2011, 2012 ja 2013. Uurimise käigus ei ilmnenud, et ükski kõrvaline isik oleks naist sünnitusel aidanud. 

Politseinike kinnitusel pole naine suutnud oma motiivi kohta midagi öelda. Ta pole ka põhjendanud surnukehade matmata jätmist.

«See on olnud pikk ja psüühiliselt nõudlik lugu kõigile sellega seotud inimestele,» rääkis uurimist juhtiv kriminaalpolitsei komissar Seppo Leinonen pressikonverentsil.

Kohtumeditsiini uuringute tulemused näitasid, et mitmel lapsel on üks ja sama isa. Osa võimalikke isasid pole tahtnud DNA-proovi anda.

Pressikonverentsil osalenud prokurör Sari Kemppainen tunnistas, et tegemist on erakorralise looga. «Minu andmetel pole Soome kriminaalkuritegude ajaloos taolist asja varem olnud,» lisas ta.

Eeluurimine on läbi ja politsei annab materjalid edasi prokuratuuri. Süüdistuse esitamiseni on aega 24. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles