Porošenko: Ukraina jääb truuks Minski rahuplaanile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimi Putin (vasakult), valgevene president Aleksandr Lukašenka ja Ukraina president Petro Porošenko Minskis.
Venemaa president Vladimi Putin (vasakult), valgevene president Aleksandr Lukašenka ja Ukraina president Petro Porošenko Minskis. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko kinnitas teisipäeval, et Kiiev jääb Ida-Ukraina venemeelsete separatistide valimistest hoolimata Minski rahuplaanile truuks.

«Ukraina toetab endiselt kindlalt rahuplaani,» ütles Porošenko Ukraina julgeolekujuhtidega kohtudes.

«Kahjuks ei täida teised osapooled peale Ukraina ja Euroopa Julgeoleku ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Minski leppega endale võetud kohustusi,» lisas president.

Porošenko pidas enda sõnul silmas relvarahulepetest kinnipidamist, pantvangide vabastamist, puhvertsooni loomist ja muud Minskis kokkulepitut.

President mõistis hukka 2. novembril Ida-Ukrainas isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariikides toimunud valimised, mis tema arvates muudavad olukorra hullemaks, tõukavad piirkonna kaosesse ning julgustavad röövimisi ja rüüstamist.

Ukraina juhtkond usub ikka veel, et piirkondlikku olukorda saab lahendada rahumeelselt, rõhutas riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles