Suremus Moskvas ja selle ümbruses näitab šokeerivaid numbreid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasimaskiga mees Moskva kesklinnas
Gaasimaskiga mees Moskva kesklinnas Foto: SCANPIX

Moskva oblasti tervisekaitseministeerium teatas suremuse suurenemisest viimaste nädalate jooksul, kuid ei kiirusta seda seostama anomaalse kuumusega.

Viimase kolme nädala jooksul on suremus Moskva oblastis suurenenud neljandiku võrra ehk 25 protsenti, vahendas Interfax.

«Seda informatsiooni tuleb analüüsida – võrrelda eelmiste aastatega ja selgitada välja, kas seda võiks seostada kuumuse ja suitsuga,» rääkis oblasti tervisekaitseminister Vladimir Semjonov täna ajakirjanikele.

Tema kinnitusel pole arstiabi vajavate inimeste hulga äkilist suurenemist märgata olnud.

Vene pealinnas on viimase paari päeva jooksul surnud rekordiliselt palju inimesi - 449 inimest ööpäevas, vahendas portaal medicinform.net. Juuli teisel poolel tabas Moskvat viimase 140 aasta suurim kuumus ja suremus suurenes seetõttu 2,5 korda, kerkides 3595 inimeseni kuus.

Moskva ühe kiirabijaama töötaja rääkis meditsiiniuudiste portaalile, et need andmed kavatsetakse hoida salajas, kuna need on tõeliselt šokeerivad.

Sama allika sõnul suri augusti esimese kaheksa päevaga pealinnas kuumuse ja sudu tõttu 2213 inimest. Riskigrupi moodustavad eakad ja kroonilisi haigusi põdevad inimesed, kuid surevad ka nooremad.

Eelmise ööpäeva jooksul suri Moskvas 449 inimest, mis on 4,5 korda enam kui tavaliselt. Kui selline tendents jätkub, siis võib augusti statistika kujuneda selliseks, et kuu jooksul suri kuumuse ja sudu tõttu 13 000 pealinlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles