Läti koalitsiooniparteid sõlmisid koostööleppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaministrina jätkab Laimdota Straujuma.
Läti peaministrina jätkab Laimdota Straujuma. Foto: SCANPIX

Läti Ühtsuse partei, Roheliste ja Talurahva Liidu ning Rahvuslaste Ühenduse koalitsioon sõlmis kolmapäeva hommikul seimihoones koostööleppe.

Ühtsuse poolt kirjutas leppele alla Solvita Āboltiņa, Roheliste ja Talurahva Liidu poolt Augusts Brigmanis ning Rahvuslaste Ühenduse poolt Raivis Dzintars, samuti kirjutas leppele alla peaminister Laimdota Straujuma.

Tseremoonia järel rõhutas Straujuma vestluses ajakirjanikega, et Läti saab järgmisel aastal esimest korda olla Euroopa Liidu eesistuja ning see on riigile tõsine väljakutse.

Āboltiņa osutas omakorda, et valitsus peab töötama ühtse meeskonnana, sest suur hulk ülesandeid vajab täitmist. «Erakondadel tuleb ka parlamendis koostööd teha, et tuleva aasta eelarve saaks tõrgeteta vastu võetud,» ütles ta.

Dzintars soovis kolleegidele ja ühiskonnale edu järgmises valitsemistsüklis. «Deklaratsiooni said lülitatud Rahvuslaste Ühendusele ülimalt olulised asjad: demograafilise seisu parandamine, ebavõrdsuse vähendamine ning peresõbralikuks riigiks muutumine,» ütles ta.

Tulevased ministrid allkirjastasid omakorda deklaratsiooni valitsuse tööst järgneval neljal aastal.

Deklaratsioonis on valitsusele seatud ligi 200 ülesannet, prioriteetideks on majanduskasv, perede ja üksikisikute elukvaliteet ja riiklik julgeolek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles