Paljastus bin Ladeni väidetava tapja isik

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert O'Neill, kes väidetavalt tappis Osama bin Ladeni.
Robert O'Neill, kes väidetavalt tappis Osama bin Ladeni. Foto: twitter

Ehkki Osama bin Ladeni tapnud USA  sõjaväelase isik pidi selguma alles Fox Newsi intervjuu käigus, paljastus see varem. Väidetavalt on tegemist USA mereväe eriüksuse SEALs endise liikme Robert O'Neilliga.

O'Neill oli SEAL Team 6 liige, kes tulistas 2011. aasta mais kolm lasku, mis tapsid 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute kavandajaks peetava Osama bin Ladeni, kirjutab Daily Mail.

Üheks põhjuseks, miks O'Neill otsustas avalikkuse ette tulla, on tema rahuolematus veteranidele makstava tasu ja pakutavate tervishoiuteenustega – ta läks erru oodatava 20 teenistusaasta järel pärast 16 ning ei saa täiemahulisi soodustusi.

Roberti isa rääkis Daily Mailile, et ei tema, ega ta poeg ei karda kättemaksu. «Inimesed küsivad, kas me oleme mures, et ISIS tuleb meile järele, sest Rob läheb avalikkuse ette. Ma ütlen, et ma maalin oma esiuksele suure märklaua ja ütlen, et tulge püüdke meid kinni,» kommenteeris Roberti isa Tom O'Neill.

Ehkki tapja isik ei ole seni teada olnud, on sündmusest tehtud juba kolm mängufilmi «Zero Dark Thirty», «Captain Phillips» ja «Lone Survivor».

USA mereväe erioperatsioonide väejuhatus kinnitas, et kommenteerivad väiteid alles pärast intervjuu eetrisse andmist 11. ja 12. novembril.

Intervjuus peaks O'Neill rääkima täpsemalt nii bin Ladeni tapmisest kui põhjustest, miks ta sellega avalikkuse ette tulla otsustas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles