Allveelaev rikkus ilusa mere- ja kotkafoto

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf
Fotograaf Foto: SCANPIX

Soome taksojuhi ja loodusfotograafia harrastaja Pekka Komi ilusa merefoto rikkus juhuslikult pildile jäänud välisriigi allveelaev.

Helsingist pärit Komi oli paadiga Kirkonummi saarestikus kui ta nägi merikotkaid istumas ühel meremärgil, edastab iltasanomat.fi.

Mees seadis kaamera paika ja lootis saada kena mere- ja linnupildi. Kuid enne kui ta fotod teha jõudis, ilmus kaadrisse Vene päritolu 74-meetrine Kilo-klassi diislikütusel töötav allveelaev, mille relvastusse kuuluvad torpeedod ja raketid.

Allveelaev liikus läänesuunas, merikotkad aga jäid oma kohale. Soomlase sõnul oli allveelaeva välistekil näha kahte inimest, kuid kaugelt vaadates ei olnud aru saada, kas tegemist oli meeste või naistega.

«Võimas vaatepilt,» kommenteeris Komi allveelaeva, mitte linde, sest merikotkad on Läänemere äärsetel aladel levinud linnud.

Mehe sõnul oli see teine Venemaa allveelaev, mida ta  nägi Soome rannavetes. Ka esimene oli Kilo-klassi allveelaev.

«Eelmine Vene allveelaev suundus lõunasse siis kui USA president Barack Obama lennuk Air Force One lendas kagusse. Ma ei saanud  seda lennukit jäädvustada, kuna oli pilves,» selgitas harrastusfotograaf.

Soome meedia andmetel on viimasel ajal Läänemeres nähtud ka Venemaa Lada-klassi allveelaevu.

Komil on ka varem pildistamiste ajal ootamatusi ette tulnud. Ükskord tegi ta pilti surnud metssiga söövast raipekotkast, kui kaamera ette ilmus rebane. Kotka ja rebase vahel läks söögi pärast kakluseks.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles