Meeleavaldus jättis turistid Tai puhkusepiirkonnas lennujaama lõksu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai politsei tõrjumas meeleavaldajaid riigi pealinnas Bangkokis.
Tai politsei tõrjumas meeleavaldajaid riigi pealinnas Bangkokis. Foto: AP / Scanpix

Tai populaarses puhkusepiirkonnas suleti täna meeleavalduse tõttu kolm lennuvälja, kus viibivad inimesed ei pääse sisse ega välja.


Täna suleti Phuketi, Krabi ja Hat Yai lennuväljad, teatab newscom.au. Ligi 5000 valitsuse vastu protesteerivat inimest tungisid sisse Phuketi lennujaama ja vallutasid selle kaks lennurada. Protesteerijad ei lase reisijatel lennujaamast väljuda ega siseneda, teatas Tai lennujaamade pressiesindaja Monrudee Ketphand.


«Phuketi lennujaama direktor otsustas ajutilselt lennujaama sulgeda, kuna protesteerijad on hõivanud hoovõturaja,» teatas ta. Pressiesindaja sõnul püüab kohalik kuberner meeleavaldajatega läbirääkimistesse asuda.


Veidi hiljem teatas kahe lennuvälja sulgemisest ka ettevõte Sereerat Prasutanont. Ka nendel lennuväljadel on normaalne töö takistatud.

Lennufirmat Thai Airways ähvardab ka 15 000 töötajate solidaarsusstreik, sest sellise üleskutse tegi ametiühing. «Kutsume üles oma liikmeid võtma välja nn kahte haiguspäeva, mis ei vaja arsti kinnitust, sest täna hommikul ründas valitsus meeleavaldajaid,» teatas ametiühingu esindaja.

Tai meeleavaldajad soovivad, et peaminister Samak Sundaravej astuks tagasi. Täna soovitas Eesti välisministeerium vältida reisimist Tai lõunapiirkondadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles