Kõrgõzstani jõustruktuurid viidi kõrgendatud valmisolekusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõrgõzstani võimud kardavad olukorra destabiliseerumist riigis, mistõttu viidi jõustruktuurid kõrgendatud valmisolekusse.

Vahevalitsuse pressikeskuse edastatud teate järgi näitab valitsuseni jõudnud informatsiooni analüüs, et ühiskondlik-poliitiline olukord võib destabiliseeruda ja eksisteerib destruktiivsete jõudude provokatsioonide oht, vahendas Interfax.

Ka on võimalik ekstremistide aktiviseerumine ja massirahutuste kordumine kuritegelike grupeeringute osalusel, teatas vahevalitsus.

President Roza Otunbajeva allkirjaga dokumendis seisab, et olukorra muudab keeruliseks suur kogus kohalike elanike valduses olevaid relvi ja lahingumoona.

Rahu saavutamiseks ühiskonnas, hädavajalike tingimuste tagamiseks valimiskampaaniate läbiviimiseks, riiklikku julgeolekut ähvardavate ohtude neutraliseerimiseks on jõustruktuurides viidud sisse eriline töörežiim.

Vastavalt presidendi korraldusele toimuvad parlamendivalimised 10. oktoobril 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles