Konfliktsed Colombia ja Venezuela taastavad suhted

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela ja Colombia riigipead sõbralikke suhteid taastamas
Venezuela ja Colombia riigipead sõbralikke suhteid taastamas Foto: SCANPIX

Tükk aega vaenujalal olnud Colombia ja Venezuela uuendasid oma diplomaatilisi suhteid, kui riigipead Colombias kohtusid.

Hiljuti riigipeaks saanud Colombia president Juan Manuel Santos ja Venezuela president Hugo Chavez otsustasid eilsel kohtumisel luua viis riikidevahelist komisjoni, mis tegeleksid kaubanduse ja julgeolekuga, vahendab CNN.

«Ma arvan, et liikusime usalduse taastamises sammukese edasi ja see on igas suhtes põhiline. Varasemad süüdistused ei mõjuta meie edasisi suhteid,» kommenteeris Santos, kes nimetas kohtumist ausaks, vahetuks ja siiraks. Samuti lisas president, et naaberriigid alustavad oma suhtlust nullist.

«Ma tulin siia, et alustada puhtalt lehelt,» ütles ka Chavez. Venezuela riigipea kinnitas, et ta ei luba ühelgi illegaalsel rühmitusel Venezuelas tegutseda.

Et oma rahumeelsust väljendada, ilmus kogu Colombia delegatsioon kohtumispaigale valgelt riietatuna. Chavez ilmus aga koos punaste lilledega.

Colombia ja Venezuela konflikt algas sellest, kui Ameerika Riikide Organisatsiooni (OAS) istungil esitles Colombia video- ja fotomaterjali sellest, kuidas Venezuelas on valitsusvastaste marksistlike Colombia revolutsiooniliste relvajõudude (FARC) ja rahvusliku vabastusarmee (ELN) baasid, mis soovivad Colombia valitust kukutada. Seepeale teatas Venezuela president Chavez, et Colombia toonane riigipea Alvaro Uribe soovib naaberriigi vahel konflikti tekitada ning eitas süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles